KAKO DOBITI POVERENJE GRAĐANA?

( Kako na sledećim izborima osvojiti 30% poslaničkih mesta? )

Ovaj projekat nudi rešenje, kako Vi možete pomoći: sebi, narodu i državi, odnosno, kako možete osvojite vlast u R. Srbiji. Da bi pomogli sebi, narodu i državi, morate osvojiti vlast. Da bi osvojili vlast MORATE IZAĆI NA IZBORE!!!

Da bi osvojio vlast, morate dobiti POVERENJE GRAĐANA. Da bi dobili poverenje građana, morate građanima ponuditi projekte, KAKO REŠITI KONKRETNE PROBLEME? Da bi građanima ponudili projekte, kako rešiti konkretne probleme, MORAT IMATI PROJEKTE kako rešiti određene probleme.

Mi te projekte imamo, zato vam predlažemo da se dogovorite sa udruženjem „Udruženjem građevinskih inženjera Srbije – UGIS“ o korišćenju naših projekata. Naši projekti, mogu vama pomoći da dobio poverenje građana!!!!

Uvod!

Približavaju se novi izbori, na svim nivoima! Ponovo nas ubeđuju, da baš za njih treba da glasamo, jer će nas oni spasiti od propasti. Oni su tu, u opštini, u pokrajini u Skupštini R. Srbije od 1990 godine, oni znaju šta i kako treba raditi, oni će nam obezbediti svetlu budućnost. To što su oni tu 30 godina, to nije ništa, mogu oni tu da ostanu do penzije. Šta je to? Samo dva mandata njim fali, pa da kao NARODNI POSLANICI napune 40 godina rada u Skupštini R. Srbije, pa će onda u penzije. Ali ako zatreba, i ako to partija traži, oni će tu ostati do smrti. Uvešće oni zlatni poslanički mandat, za 50 godina rada kao narodni poslanik. A pre nego što umre, oni će poslati svoje sinove i kćeri u skupštinu, a kad oni ostare kao narodni poslanici, pre nego što i oni umru, i oni će poslati svoje sinove i kćeri u skupštinu, da budu narodni poslanici, i sve tako do naše svetle budućnosti.

A šta su to, gore pomenuti narodni poslanici, napravili za ovih 30 godina?

Napravili su sistem koji je proizveo manjak naroda! Za vreme njihove vlasti, za poslednjih 30 godina ( od 1990 do 2019 godine) Srbija je izgubila oko 1.800.000 stanovnika ( milion i osamsto hiljada stanovnika )

 1. 1.060.000 ( milion i šezdeset hiljada ) stanovnika pobeglo je iz Srbije, zbog malih plata, a
 2. 740.000 građana Srbije je više umrlo, nego što se rodilo.

Ovaj manjak od 1.800.000 građana je:

 • 1.800.000 radnika
 • 1.800.000 poreski obveznika, koji su Srbiji trebali da plaćaju poreze i doprinose.
 • 900.000 brakova.
 • 2.000.000 dece

GUBITAK IZRAŽEN U NOVCU !!!

Gubitak iznosi oko 1.425 milijardi eura ( Do ove brojke dolazimo, tako što bruto plata x 12 meseci x 40 godina x 1.800.000 stanovnika ).

Ako pomenuti gubitak iskažemo u kilometrima autoputa ili u mostovima, onda je to:

 • 475.000 kilometara autoputa, (Prosečna cena kilometra autoputa u Srbiji je 3.000.000 eura)
 • 10.560 mostova na Adi u Beogradu (Kažu da je most na Adi koštao 135. miliona eura)

Napomena!!! Treba da znate da AP Vojvodina, po popisu iz 2011 god, ima 1.931.809 stanovnika, a mi smo izgubili 1.800.000 stanovnika. STRAŠNO!!!!

Ko je kriv za ovu katastrofu?

Kriv je, postojeći ekonomsko politički sistem, koji su uspostavili ekonomski eksperti, odnosno savetnici.

  1. Krivi su doktori nauka i profesori fakultete.Jedni su bili savetnici Vlade R. Srbije, a drugi su ćutali!!!
  • Podsećam vas da su savetnici, u svim prethodnim vladama R. Srbije, bili doktori nauka i profesori sa fakulteta.
  • Pomenuti savetnici i profesori fakulteta su odgovorni za ovo naše propadanje. Oni su ćutali zbog ličnog interesa ili su ćutali zato što nisu znali rešenje ovog problema. Ovakvim ponašanjem, oni su izdali svoj narod, svoju struku i sebe. Uradili su to za šaku privilegija, da sebi obezbede ugodan život, a narodu, koji ga plaća, kako bude.
  • 2. Krivi su akademici, kriva je SANU. Ćutali su zbog šake privilegija, ili zato što nisu znali da ponude rešenje za ove probleme. Ovakvim ponašanjem, izdali su sebe, narod i državu.
  • 3. Krive su vladike, krivo je rukovodstvo SPC. Ni vladike, ni Patrijarh, nema pravo da ćuti nad činjenicom da je Srbija za poslednjih 30 godina izgubila 1.800.000, ( milion i osamsto hiljada) stanovnika.
  • 4. Kriv je kralj, kriv je krunski savet. Ni kralj ni krunski savet, nemaju pravo da ćute nad činjenicom da je Srbija za poslednjih 30 godina izgubila 1.800.000,( milion i osamsto hiljada stanovnika ), i ako Srbija nije monarhija. I kralj i krunski savet mora se oglasiti o ovom problemu, ako im je stalo do naroda i Srbije. Ćuteći, oni pokazuju da njih interesuje samo presto, a da ih ne interesuje narod i država.

Sve gore izneto je ISTINA, ali ŽALOSNA!!!!!!!

Pitam: profesore, SANU, SPC i Kralja?

Kome će te biti: profesori, akademici, sveštenstvo i kralj, kad vam narod pobeže u beli svet, i kad više umire nego što se rađa?

Da li postoji rešenje za ovaj problem?

POSTOJI !!!!

 

Šta je potrebno uraditi???

Potrebno je zakonima izgraditi novi ekonomski sistem, sistem koji će za tri godine obezbediti PROSEČNU NETO PLATU OD 1.000 EURA. Samo prosečna plata od 1.000 eura zaustavlja iseljavanje i umiranje naroda i Srbije.

Kako doći do novog ekonomskog sistema, koji će obezbediti prosečnu neto platu od 1.000,00 eura?

Jednostavno!!! Javnim konkursom!!! Uz pomoć, javnog konkursa, tražiti rešenje KAKO REŠITI KONKRETNI PROBLEM!

Do novih ideja i novih ljudi, može se doći kroz javnu i puštenu konkurenciju ideja i projekata, kako rešiti konkretni problem. Potrebno je izgraditi sistem koji će omogućiti konkurenciju ideja i projekata

Samo nove ideje i novi ljudi mogu naći rešenje za ove naše probleme, odnosno, mogu naći put spasenja za narod i državu.

Šta Vlada R. Srbije treba da uradi?

Potrebno je da Vlada R. Srbije  RASPIŠE JAVNI KONKURS ZA PRIKUPLJANJE IDEJA I PROJEKATA, KAKO REŠITI KONKRETNI PROBLEM, projekata koji će dovesti do razvoja domaće proizvodnje. Samo domaća proizvodnja, svega i svačega, obezbediti će, prosečnu neto platu od 1.000 eura.

Već smo rekli, da dosadašnje vlade R. Srbije i narodni poslanici ne znaju da nađu rešenje za postojeće probleme, niti razumeju dole priložene projekte. Zato se mi, obični građani, moramo probuditi i organizovati. Moramo Vladu R. Srbije naterati da nađe rešenje za ove probleme.

Kako naterati buduću Vladu R. Srbije da menja postojeći ekonomsko politički sistem?

Izborima!!!

POTREBNO JE GRAĐANIMA SRBIJE PONUDITI KONKRETNE PROJEKTE – IDEJE, KAKO REŠITI KONKRETNI PROBLEM, I OD NJIH TRAŽITI PODRŠKU ZA PROJEKTE. POTREBNO JE IZAĆI NA IZBORE!!!!!!!

Kako izaći na izbore?

Potrebno je organizovati pokret građana „SPAS“ koji će:

 • građanima ponuditi konkretno rešenje za konkretne probleme( Na primer: Ponudi projekat „ KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE“ ) ,
 • izaći na sledeće izbore,
 • tražiti od građana da podrže projekte, da za projekte glasaju,
 • pobediti na izborima, osvojiti 20% poslaničkih mesta u Skupštini R. Srbije.
 • napisati zakone, koji će obrađivati konkretne projekte i probleme, i tražiti od Skupštine R. Srbije da predložene zakon usvoji. Ako to skupštinska većina neće da uradi, onda pokrenuti skupljane potpisa podrške za konkretne projekte. Cilj je da se skupi više glasova podrške nego što je skupštinska većina dobila glasova na izborima.

ZATO VAS POZIVAMO DA VI, AKO SE OSEĆATE SPOSOBNIM, BUDETE VOĐA GRAĐANSKOG POKRETA SPAS.

Kako organizovati građanski pokret SPAS ?

Pozivamo, onu ili onoga, ko razume ovaj projekat; veruje u njega; želi da pomogne : sebi, narodu i državi; ima organizacione sposobnosti; može da obezbedi finansiranje ovog pokreta; I OSEĆA SE SPOSOBNIM DA STANE NA ČELO POKRETA SPAS, da se javi Udruženju građevinskih inženjera Srbije – UGIS na telefon 069-155-4122 .

NAŠI PROJEKTI MOGU DOBITI POVERENJE GRAĐANA , ONI MOGU OSVOJITI 20% POSLANIČKIH MESTA U SKUPŠTINI R. SRBIJE, pod uslovom da te projekte, građanima prestave na naš način i na vreme.

POZOVITE NAS DA SE DOGOVORIMO!!!!!!

KAKO PRESTAVITI PROJEKTE GRAĐANIMA, KAKO DOBITI POVERENJE GRAĐANA, KAKO OSVOJITI 20 % POSLANIČKIH MESTA U SKUPŠTINI R. SRBIJE ?

 1. Dogovorite se sa nama, dogovorite se sa Udruženje građevinskih inženjera Srbije – UGIS i udruženjem Privrednici Srbije, o korišćenju naših projekata za dobijanje poverenja birača.
 2. Izaberemo određeniji projekat, ( Na promer izaberemo Projekat KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE?, ) i u skraćenoj verziji, na jednoj stranici objavimo ga u dnevnim novinama, na primer u listu Politika.
 3. Čitaoce uputimo na sajt Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs i da tamo pročitaju ceo projekat, i da ih obavestimo da će pomenuti projekat biti predstavljen javnosti u Medija centu dana………….., u ……….sati.
 4. Na konferenciji za štampu, u Medija centru, Vi, vođa građanskog pokreta SPAS, uzimate uvodnu reč, gde prestavljate sebe pokret SPAS, i najavljujete predstavljanje našeg projekta.
 5. Mi uzimamo reč i prestavljamo naš projekat. ( Na primer prestavimo projekat, KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE? )
 6. Vi uzmete završnu reč i pozovete građane da glasaju za projekat, odnosno za vas, za pokret SPAS. Pozovete građane da pomognu i da se jave na telefon. ( Dati broj telefona i ime kontakt osobe. )
 7. Napraviti video klip o pokretu SPAS, predstavljenom projektu i o konferenciji za štampu i to objaviti na You Tube.
 8. Napraviti organizaciju, mrežu, koja će distribuirati video klipove uz pomoć mobilnog telefona i društvenih mreža.
 9. Svake sedmice, do izbora, javnosti predstaviti po jedan projekta, na pokazani način.

OVO SU PROJEKTI, DOLE POKAZANI, KOJI MOGU DOBITI POVERENJE GRAĐANA, KOJI MOGU OSVOJITI 20% POSLANIČKIH MESTA U SKUPŠTINI R. SRBIJE!!!!!!!!!

 Primer br.1.

 

KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE?

 

Projekat pokazuje, kako je Srbija izgubila 1,7 miliona stanovnika  u poslednjih 25 godina,  i nudi rešenje, kako zaustaviti iseljavanje i podstaći rađa

Kako je Srbija izgubila 1,7 miliona stanovnika?

U poslednjih 25 godina Srbija je izgubila oko 1.700.000 stanovnika ( milion i sedamsto hiljada stanovnika )

 •  1.000.000 ( milion ) stanovnika pobeglo je iz Srbije, zbog malih plata, a
 • 700.000 građana Srbije je više umrlo, nego što se rodilo.

Ovaj manjak od 1.700.000 građana je:

 • 1.700.000 radnika
 • 1.700.000 poreski obveznika, koji su Srbiji trebali da plaćaju poreze i doprinose.
 • 850.000 brakova.
 • 2.000.000 dece

GUBITAK IZRAŽEN U NOVCU !!!

Gubitak iznosi oko 1.350 milijardi eura ( Do ove brojke dolazimo, tako što bruto plata x 12 meseci x 40 godina x 1.700.000 stanovnika ( Cena kilometra autoputa u Srbiji je 3.000.000 eura )

 • 10.000 mostova na Adi u Beogradu (Kažu da je most na Adi koštao 135. miliona eura )

Iseček iz projekta ……………………………………………..

Šta treba uraditi?

POTREBNO JE POPRAVITI POSTOJEĆE I DONETI NOVE ZAKONE !!!, Potrebno je sa zakonima izgraditi sistem, koji će funkcionisati u narednih 100 godina!!!

1.  Potrebno je zakonima izgraditi novi ekonomski sistem, sistem koji će za tri godine obezbediti PROSEČNU MESEČNU NETO PLATU OD 1.000 EURA. Samo prosečna plata od 1.000 eura zaustavlja iseljavanje i umiranje Srbije i naroda.

Mnogi čitaoci, reći će, ovo nije moguće. Nije moguće, ako razmišljamo kao naši „ekonomski eksperti“ koji su izgradili postojeći ekonomski sistem koji je uništio Srbiju. Mi znamo da je moguće i zato predlažemo Vladi R. Srbije sledeće:

Predlažem Vlada R. Srbije da RASPIŠE JAVNI KONKURS ZA PRIKUPLJANJE IDEJA I PROJEKATA, projekata koji će dovesti do razvoja domaće proizvodnje koja će obezbedi prosečnu neto platu od 1.000 eura.

( Napomena: Dole prikazani projekti, pomoći će da se izgradi ekonomski sistem, koji će za 3 godine obezbediti prosečnu mesečnu platu od 1.000,00 eura. )

...................

Više u priloženom projektu, ili na sajtu Privrednici Srbije, www.privrednicisrbije.rs , na adresi: https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/345-kako-podstai-ranje.html

 Napomena!

Ovaj projekat će dobiti poverenje građana, jer nudi rešenje problema!!!

Primer br. 2.

Projekat: ISTINA

KAKO INFORMISATI GRAĐANE VELIKIH ZAPADNIH DRŽAVA, O SRPSKOM DOPRINOSU RAZVOJU SVETSKE CIVILIZACIJE I O SRPSKOM STRADANJU?

 

Ovaj projekat nudi rešenje, Kako informisati građane velikih država o srpskom doprinosu razvoju svetske civilizacije i o srpskom stradanju, odnosno: Kako privoleti vlade velikih zapadnih država, da poštuju Srbiju i Srpski narod.

Poznato je, da su nas velike zapadne države, u poslednjih 100 godina, bombardovale, rušile, ubijale, uništavale i satanizovale. I danas, 2019 godine, taj zapadni svet nas: šikanira, ponižava, ucenjuje, preti, cepa, najkraće rečeno uništava. I danas, 2019 godine, u tom zapadnom svetu, na javnom mestu, nije pametno reći da si Srbin, jer možeš doživeti neprijatnosti. A neprijatnost ćeš doživeti, jer su nas zapadni mediji toliko ocrnili, satanizovali, toliko laži o nama ispričali, pa je običan narod tu laž prihvatio kao istinu.

Naša vlast nije našla načina, da običnom narodu zapadnih država, prenese pravu istinu o Srbiji i Srbima, a morala je to da uradi, jer dok građani sveta ne saznaju istinu o doprinosu Srpskog naroda razvoju svetske civilizacije i srpskom stradanju, nama nema dobra, jer će zapadne vlade velikih država, nastaviti da nas uništavaju.

Sve dosadašnje Vlade R. Srbije, nisu našle pravi način da se odbrane od ovog terora, koji sprovode vlade velikih zapadnih država, i ako su Srbi dali nemerljiv doprinos razvoju svetske civilizacije i svetskom miru.

Podsećam na Srpski doprinos razvoju svetske civilizacije, koji su dali: Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Milutin Milanković, Ivo Andrić i. t. d. i na ogromne Srpske žrtve, koje su ugrađene u temelje svetskog mira. Ako je tako, a jeste, zašto nas onda vlade velikih zapadnih država toliko ugnjetavaju, cepaju, kinje i bombarduju?

Projekat možete pročitajte na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs , na web adresi: https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/346-kako-svetu-saoptiti-istinu-o-srbima.html

Napomena!

Ovaj projekat će dobiti poverenje građana, jer nudi rešenje problema!!!

Primer br. 3.

 Projekat: PLJAČKA SOKOJA-a

 • Kako zaustaviti pljačku malih privrednika od strane
 • SOKOJ-a ?

Ovaj projekat pokazuje, kako udruženje građana preko udruženja SOKOJ pljačka male privrednike Srbije i nudi rešenje kako da se zaustavi ta pljačka.

Vlada Republike Srbije, mimo svake logike, zakonom je omogućila udruženju SOKOJ i drugim, da nametnu svoj porez malim privrednicima putem taksi, i tim udruženjima dala pravo da taj porez ubiraju, pod izgovorom da štite autorska prava.

Projekat možete pročitajte na sajtu Privrednici Srbije, na web adresi: http://privrednicisrbije.rs/aktuelno/198-kako-zaustavit-pljaku-malih-privrednika-od-strane-sokoj-a.html

Obrazloženje:

Političari su nametnuli nelogični porez privrednicima, porez koji ubira privatno udruženje SOKOJ, takozvani muzički dinar.

Nije logično:

 • da se zakonom omogući, privatnoj kompaniji SOKOJ da ubira porez, nazvan taksom ( muzički dinar ),
 • da moraš da platiš SOKO-ju porez, zato što slušaš u radnji muziku preko radija, pod izgovorom da je to zaštita autorskih prava. A kad u toj istoj radnji čitaš knjigu Ive Andrića, našeg nobelovca, ne moraš da platiš nadoknadu za korišćenje autorskih prava.

Logično je:

 • da se ovaj zakon ukine,
 • da muzičari štite svoja autorska prava, tako što će pismeno obaveste TV i radio stanice, čije pesme ne smeju puštati, bez nadoknade autoru,
 • da muzičari svoja autorska prava na internetu zaštite sa šifrom, da tu muziku može slušati samo onaj ko plati pristup tom linku,
 • da muzičari sami između sebe uređuju, ko može čije pesme da peva,
 • da se zakonom obavežu i muzičari, da i oni plaćaju: PDV porez, doprinose i ostale poreze.

Ciljna grupa:

Protiv ovog naopakog zakona su svi mali privrednici, posebni protivnici ovog zakona su vlasnici: kafana, kafića i restorana, U Srbiji ima oko 300 000 preduzetnika, a vlasnika ugostiteljskih objekata ima oko 60.000.

Samo ugostitelji mogu da obezbede 180.000 glasova ( 60.000 x 3 = 180.000 ), onoj stranci - partiji, koja obeća da će se boriti za ukidanje ovog zakona.

 Primer br. 4.

 Projekat: KAKO UREDITI MEDISKI PROSTOR  SRBIJE  I DRŽAVNU TELEVIZIJU?

( Kako zaustaviti pljačku građana i malih privrednika, koju sprovode RTS i RTV ?)

 

Ovaj projekat pokazuje, kako takozvani javni servisi RTS i RTV ponižava i pljačka građane R. Srbije uz pomoć zakona koji je donela Skupština R. Srbije na predlog vlade R. Srbije i nudi rešenje, kako ukinuti pomenuti zakon, vratiti dostojanstvo građanima i malim privrednicima, zaustaviti pljačku i kako urediti oblast državnih televizija na logičan način.

Ovaj zakon pod hitno treba ukinuti, jer vređa inteligenciju, ubija logiku, proizvodi korupciju-kriminal, pokazuje narodu kako pojedinci mogu dobro da žive a da ne rade. Zakon tera građane de plaćaju dodatni porez, zvani TV pretplata, zato što gledaju RTS i RTV, a onim građanima koji ne gledaju pomenute televizije, uveo je porez-pred platu zato što ne gledaju državne televizije......................

.........................................

Po kojoj logici, Vi terate građane i male privrednike da plaćaju TV pretplatu, i ako nemaju televizor.

Isečak iz projekta ……………………………………………..

PREDLAŽEMO VLADI R. SRBIJE!!!

Isečak iz projekta ……………………………………………..

7.  Uređivanje TV programa?

Da donese zakon, koji će obavezati sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, da su obavezne da obezbede besplatni medijski prostor za opozicione stranke i udruženja, po sledećem modelu!!

Parlamentarnoj opoziciji obezbediti TV emisiju, jedanput mesečno, u trajanju od 30 minuta. Stranke same uređuju TV emisiju.

Van-parlamentarnim strankama i udruženjimakoja se ne finansiraju iz inostranstva, obezbediti TV emisiju, jednom mesečno, u trajanju od 15 minuta. Stranke i udruženja sami uređuju TV emisiju.

Projekat "KAKO UREDITI MEDIJSKI PROSTOR U SRBIJI" možete pročitajte na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs , na web adresi: http://privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/199-kako-zaustavit-pljaku-graana-i-imalih-privrednika-od-strane-rts-i-rtv-.html

Obrazloženje:

Nije logično:

 1. da plaćaš državnoj televiziji pretplatu, a ne plaćaš pretplatu televizijama: TV Prva, TV Pink, TV B92, TV Hepi i. t. d,
 2. da moraš da plaćaš TV pretplatu RTS i RTV, a da je ne gledaš te televizije,
 3. da moja tašta plaća TV pretplatu, ima 11.500 dinara penziju, a gleda TV Pink.

Logično je:

 • da se državna televizija finansira iz budžeta R. Srbije.
 • da se ukine TV pretplata i
 • logično je da će građani podržati onu stranku, koja obeća da će realizovati, ovaj projekat ’’ Kako zaustaviti pljačku građana i malih privrednika od strane RTS i RTV’’.

Ciljna grupa :

Protiv ovog nelogičnog zakona je većina građana Srbije. Dosta im je maltretiranja od strane RTS i RTV, koji prete da će dug naplatiti preko suda. Zato verujemo, da će dobar deo građana na sledećim izborima, dati svoj glas onoj partiji, koja obeća da će se boriti za ukidanje ovog zakona.

Primer br. 5.

 

 • Projekat: SPAS
 • Kako srpsku dijasporu, uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije ?

Ovaj projekat nudi rešenje: Kako srpsku dijasporu uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije? Kako srpska dijaspora da pomogne, u traženju puta spasenja za narod i državu?

Uvod

Ovaj projekat, ima za cilj da čitaoce podstakne na razmišljanje. Kako da nađemo put spasenja za narod i državu?

Država i narod su u: teškoj ekonomskoj, moralnoj, vojnoj, političkoj i svakoj drugoj krizi.

Put izlaska iz ove krize, koja traje više od 20 godina, postoji. On podrazumeva da se angažuje celokupna srpska pamet, koja postoji u narodu. To znači da je potrebno angažovati pamet i iskustvo Srba u dijaspori. A to opet znači, da srpsku dijasporu treba uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije. A rešenja za ove naše probleme, treba tražiti kroz javnu konkurenciju ideja i programa. 

Ništa novo neću reći, kad kažem, da srpske vlasti u zadnjih 100 godina, nisu tražile pomoć od Srba iz dijaspore, i da ih ne želi sistemski vezati za maticu Srbiju. Viđeni Srbi iz dijaspore, potrebni su našoj vlasti, samo kad je neka svetkovina za slikanje, da bi dobili neki poen kod birača u Srbiji.

Srbi: Nikola Tesla, Mihailo Pupin i drugi, živeli su i radili u Americi, u 20 veku. Bili su jako uticajni. Lično su poznavali tadašnje predsednike SAD. Oni su mogli mnogo više pomoći svom narodu i državi Srbiji, da ih je tadašnja vlast uključila u sistem vlasti u Srbiji.

Koliko Srpska dijaspora može pomoći narodu i državi? Može mnogo, pod uslovom da se dijaspora uključi u sistem vlasti u R. Srbije. Koliko je velika ta pomoć, pokazuje primer Mihaila Pupina. Samo zahvaljujući Mihailu Pupinu, 1918 godine, Banat je pripao Srbiji a na Rumuniji. On je tadašnjem predsedniku SAD rekao, da je on Amerikanac, ali i Srbin.

Šta još projekat pokazuje?

Ovaj projekat pokazuje kakva nam je vlast, koliko su naši političari sujetni i koliko se tvrdoglavo drže ekonomskog koncepta koji narod i državu vodi u sve dublje propadanje. Kriza u R. Srbiji može se brzo i kvalitetno rešiti prihvatanja novih ideja za izlazak iz krize i uz pomoć Srpske dijaspore, jer  dijaspora ima znanje, iskustvo, političke i ekonomske veze. Da bi se to desilo, potrebno je da politički lideri prihvate nove ideje i da Srpsku dijasporu uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije.

Projekat "SPAS" Kako srpsku dijasporu, uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije, možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije, na web adresi: http://privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/189-projekat-spas.html

Kratko obrazloženje:

Srpska dijaspora može pomoći u traženju puta spasenja za narod i državu, jer Srbi u dijaspori imaju: znanje, političke i ekonomske veze.

Naš projekat predviđa, da se Srbi iz dijaspore uključe u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije.

Projekat predviđa:

 • Da Srbi iz dijaspore imaju 25 mandata u Skupštini R. Srbije, i da se poslanici biraju po većinskom izbornom sistemu.
 • Da postoji Ministar inostranih poslove i Ministar privrede iz redova dijaspore, zadužen za određeni region. ( Na primer: Ministar inostranih poslova i Ministar privrede, iz redova dijaspore, zadužen za SAD i Kanadu. )

Kome je u interesu ovakvo rešenje ?

Ovakvo rešenje je u interesu svih građana Srbije, države Srbije i Srba koji žive van Srbije. Ovakvo rešenje bi:

 • usporilo asimilaciju Srba,
 • podstaklo Srbe na ujedinjenje i okupljanje oko konkretnog posla,
 • donelo Srbiji, privredne i ekonomske veze sa moćnim ljudima u svetu,
 • donelo Srbiji nove investicije i nove tehnologije, itd.

Sigurni smo da će ona politička partija, koja prihvati ovaj projekat, dobiti poverenje građani na sledećim izborima!!!

Ciljna grupa :

Svi građani Srbije i Srbi u dijaspori.

Primer br. 6.

 

 • KAKO TAJKUNI DA OTKUPE SVOJE GREHOVE ?
 • ( Kako tajkune oporezovati? )

Ovaj projekat nudi rešenje: kako tajkuni da otkupe svoje grehove, kako obezbediti novac za pokretanje domaće proizvodnje, i kako penzionerima, profesorima, doktorima vratiti dostojanstvo i pravo na život.

Srbija je na kolenima, neko kaže da je propala. Narod je: dezorijentisan, ponižen, uplašen i bez nade da će doći bolja vremena.

Srbija je opljačkana! Građane Srbije pljačkaju od 1990 godine do današnjeg dana. Pljačkali su nas:

 • Ratni profiteri,
 • Privatizacioni profiteri,
 • Tranzicioni profiteri,
 • Politički profiteri,
 • Sportski profiteri,
 • Estradni profiteri itd.

Srpski tajkuni: Milan Beko, Miroslav Mišković i Miodrag Kostić

Da bi zaustavili dalje propadanje Srbije. Da bi zaustavili akumuliranje nezadovoljstva kod građana. Da bi ponudili nadu za bolje sutra. Potrebno je doneti ovaj zakon.

Napomena!

Ovaj projekat poslali smo: Vladi R. Srbije, Predsedniku Vlade R. Srbije Aleksandru Vučiću i Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću,

Projekat smo napisali i objavili sa ciljem:

Da pomognemo Vladi R. Srbije.

Da građanima pokažemo, da postoji izlaz iz ove krize.

Da podstaknemo čitaoce na razmišljanje.

Projekat KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE, odnosno, Kako tajkune oporezovati, možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije, na web adresi:  http://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/274-kako-tajkune-oporezovati-.html

Primer br. 7.

 

KAKO GRAĐEVINSKOJ PRIVREDI, OBEZBEDITI VIŠE POSLA?

( Kako zaustaviti zagađivanje vazduha i kako spasiti: građane od trovanja zagađenim vazduhom i svoju firmu od propasti? )

Projekat nudi rešenje, kako obezbediti više posla građevinskoj privredi i kako napraviti zdravu sredinu za življenje. Odnosno, pokazuje šta: mali, srednji i veliki privrednici treba da uradimo, da bi imali više posla i više profita.  Projekat je namenjen: vlasnicima firmi i preduzetnicima koji se bave proizvodnjom građevinskog materijala, trgovinom građevinskim materijalom i izvođenjem građevinskih radova.

Poštovani privrednici!

Poznata vam je situacija u oblasti građevinarstva. Poznato vam je da je vazduh zagađen, u zimskom periodu, i da nam zbog toga građani umiru, zato što objekti nemaju termo izolaciju, a građevinska privreda: nema posla, nema kupaca, nema investitora i da zbog toga preduzeća i preduzetničke radnje propadaju.

Nećemo opisivati stanje u građevinskoj privredi, ono je katastrofalno, dobro nama je poznato i nećemo ga posebno elaborirati. Baviti ćemo se rešenjem ovog problema. Ovaj projekat nudi rešenje: Kako obezbediti  čist vazduh u gradovima i građevinskoj privredi obezbediti više novog posla i više profita? I šta privrednici treba da urade, da bi spasili svoje firme od propadanja.

Mnogi će reći, ne možemo mi ništa uraditi, propast ćemo, nam nama spasa,!

Možemo obezbediti čist vazduh u zagađenim gradovima i možemo se spasiti od propadanja, pod uslovom da se pridružimo borbi, koju vodi Udruženje građevinskih inženjera Srbije – UGIS i udruženje Privrednici Srbije, i da za tu borbu damo malo para, u skladu sa svojim mogućnostima.

Šta treba da uradimo?

Treba da nateramo Vladu R. Srbije, da donese zakon koji će obavezati vlasnike objekata da svoje objekte drže u tehnički ispravnom i vizuelno lepom stanju. A ovaj naš predlog zakona obezbeđuje čist vazduh u zagađenim gradovima i donosi nove poslove proizvođačima građevinskog materijala, trgovcima  i izvođačima radova. 

Ovaj projekat građevinskoj privredi donosi novi posao, vrednosti oko 750 miliona eura na nivou republike, na godišnjem nivou. Na nivou lokalne samouprave, veličine od 40.000 stanovnika, projekat donosi oko 450 miliona dinara ( 3.750.000 eura ) novih poslova godišnje.

Ovaj zakon, zaposlio bi oko 225 radnika na nivou lokalne samouprave veličine oko 40.000 stanovnika, a na nivou Srbije oko 45.000 radnika.

Ovaj zakon obezbeđuje prihod budžetu R. Srbije oko 125 miliona eura i doprinosa za zdrastveno i penzisko osiguranje oko 120 miliona eura. ( Ovaj zakon donosi više novca u budžet republike, nego što je Vlada RS uštedela, smanjujući penzije. )

Ovaj projekat možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije, na adresi: http://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/283--kako-spasiti-svoju-firmu-od-propasti.html

Primer br. 8.

 • PROJEKAT PLASTENIK!
 • ( KAKO DRŽAVA MOŽE POMOĆI RAZVOJ PLASTENIČKE PROIZVODNJE I KAKO MOŽE ZAPOSLITI 21.600 RADNIKA? )

 

 

Ovaj projekat nudi rešenje, kako Vlada R. Srbije u saradnji sa lokalnom vlašću može pomoći razvoju plasteničke proizvodnje i kako može zaposliti 21.600 radnika na nivou republike , a 116 radnika na nivou opštine , u plasteničkoj proizvodnji povrća i cveća, po principu samo zapošljavanja .

Uvod!

Da bi zaposlili 21.600 radnika, razvili plasteničku proizvodnju povrća i cveća i podstakli razvoj preduzetništva, potrebno je da država, odnosno vlast, prihvati nove ideje, odnosno da prihvati i realizuje ovaj projekat. Potrebno je, da se vlast i narod odreknu nametnute zablude, da država ne treba da se meša u ekonomiju. Inače ovu zabludu, da država ne treba da se meša u ekonomiju, smislili su političari i plasirali je narodu kao jedinu istinu, sa ciljem da skinu odgovornost sa sebe za svoj rad i svoje neuspehe.

Ako želimo da izađemo iz krize, onda se država mora uključiti u rešavanju ekonomskih problema, mora tražiti nove ideje i nove ljude.

Podsećam, 1990 godine politika se mešala u ekonomiju i tada se u Srbiji proizvodilo skoro sve i svašta. Imali smo prosečnu neto platu od 1.000 DM, što je više nego današnjih 1.000 eura, a danas, politika se ne meša u ekonomiju, skoro ništa ne proizvodimo i imamo prosečnu neto platu manju od 300 eura.

Lokalni političari, vlasti i opozicije, tvrde da političari ne treba da se bave ekonomijom i zapošljavanjem. Kažu da je to posao privrednika. Međutim građani misle drugačije, građani misle da je vlast kriva što oni nemaju posla, što su male plate i penzije i što oni loše žive.

Autor ovog projekta misli da država treba da se meša u ekonomiju, ali na pravi način. Vlada R. Srbije treba da pomogne razvoj preduzetništva u Srbiji. Takođe, i lokalna vlast, predsednik opštine, treba da se aktivno uključi u zapošljavanje svojih sugrađana u proizvodnji, ali na pravi, pravedni i logičan način.

Da bi Srbija izašla iz krize i da bi zaustavili iseljavanje, ( U poslednjih 25 godina iz Srbije se iselilo oko 1 milion građana. ) potrebne su nove ideje i novi ljudi. Potrebni su novi projekti koji će proizvesti nove preduzetnike, a oni treba da obezbede nova radna mesta i veće plate radnicima.

Naš projekat „PROJEKAT PLASTENIK.“ ( KAKO DRŽAVA MOŽE POMOĆI RAZVOJ PLASTENIČKE PROIZVODNJE I KAKO MOŽE ZAPOSLITI 21.600 RADNIKA?), koji nudimo Vladi R. Srbije, obezbeđuje novo znanje, proizvodi nove preduzetnike i nove stručnjake, obezbeđuje znatno veće plate radnicima i nudi masovnu proizvodnju plasteničkih proizvoda za domaće tržište i za izvoz.

VIŠE NA SAJTU! https://www.privrednicisrbije.rs/pocetna-strana/301-kako-pomoi-plasteniku-proizvodnju.html

 Primer br. 9.


 • Projekat !
 • KAKO ZAKONOM POSTICATI IZVOZ ?
 • ( Kako pokrenut proizvodnju ? )

Ovaj projekat govori o pogrešnoj ekonomskoj politici, koju Vlada RS sprovodi poslednjih 25 godina ! Ova naopaka ekonomska politika, ugasila je industrijsku proizvodnju, uništila naš izvoz, ostavila radnike bez posla, ostavila penzionere bez dostojne penzije a mladost Srbije bez budućnosti.

Mi nudimo projekat koji nudi rešenje kako: obnoviti industrijsku proizvodnju, povećati izvoz, zaposliti nezaposlene, povećati plate i penzije, zaustaviti iseljavanje naše mladosti i vratiti veru u bolju budućnost.

Analiza ekonomskih rezultata !

Ako poredimo industrijsku proizvodnu u Srbiji u 2009. godinu sa industrijskom proizvodnjom u 1989. godinom, dolazimo do poražavajuće istine. Industrijska proizvodnja u 2009 godini na nivou od 40% industrijske proizvodnje, koju smo imali u 1989. godini.

Zašto je ovakvo katastrofalno stanje ?

Ovakvo stanje je logično, jer smo ukinuli domaću proizvodnju. Da domaće proizvodnje danas nemamo, a da smo je imali 1989 godine, govori primer iz Bečeja. Primer je mogao biti, bilo koji drugi grad u Srbiji, jer je stanje svugde isto !

isečak iz projekta ……………………………………………..

REŠENJE PROBLEMA !

Tražimo od Vlada RS da uvaži interes malih i srednjih privrednika, i da donese predloženi zakon o podsticaju izvoza. Odnosno da uvoznike zakonom obavežu, da svoj uvoz u R. Srbiju pokriju izvozom slične robe, po sledećem modelu :

 • u 2011. godini da svoj uvoz pokriju sa 10% izvoza,
 • u 2012. godini da svoj uvoz pokriju sa 20 % izvoza,
 • u 2013. godini da svoj uvoz pokriju sa 30 % izvoza i
 • u 2014. godini da svoj uvoz pokriju sa 40 % izvoza.

VIŠE NA SAJTU:https://www.privrednicisrbije.rs/aktuelno/118-kako-pokrenuti-proizvodnju.html

Primer br. 10.


 • Projekat:
 • KAKO SPREČITI PARTISKO ZAPOŠLJAVANJE ?
 • ( Kako su političari pojeli 300.000 radnih mesta ! )

Ovaj projekat pokazuje, koliku ekonomsku štetu Srbiji prave politički lideri koji zapošljavaju svoje članove na izmišljena radna mesta, u javnim preduzećima i državnu administraciju, i nudi rešenje kako ovaj politički kriminal-korupcija zaustaviti.

Zapošljavajući svoje članove partije, na izmišljena radna mesta u javnim preduzećima i državnoj administraciji, politički lideri za 10 godina pojeli su 293.352 ( trista hiljada ) radnih mesta, ili 12.223 kilometra asfaltnog puta širine 6m, ili 14.667 kilometara kanalizacije, ili 2.933.526 m2 novog poslovnog prostora škola, bolnica, obdaništa itd.

Da bih bolje razumeli ovaj projekat „Kako su političari pojeli 300.000 radnih mesta “, postavljamo dva pitanja, odnosno navodno dva primera stranačkog kriminala-korupcije !

Privrednici Srbije pitaju ?

Kakva je razlika, između političara koji namesti posao svom prijatelju u vrednosti od 10 miliona dinara i političara koji zaposli samo jednog člana svoje partije, na izmišljeno radno mesto, u JP ili u državnoj administraciji?

U prvom slučaju, političar je uzeo proviziju od 1 milion dinara za nameštanje tendera pri dobijanju određenog posla i tako je oštetio državu za jedan milion dinara, a u drugom slučaju, kad političar zaposli samo jednog svog člana partije na izmišljeno radno mesto, u JP ili državnu administraciju, on napravi štetu državi u iznosu od 12 miliona dinara. ( 100.000 bruto plata x 12 meseci x 10 godina = 12.000.000 dinara )

Iz prikazanog primera vidi se da političari koji zapošljavaju svoje stranačke kolege, na izmišljena radna mesta, prave državi - narodu daleko veću štetu od onih političara koji uzimaju samo mito. Zapošljavanje partijski drugova na izmišljena radna mesta, u JP i državnu administraciju, mi nazivamo, stranački kriminal i korupcija.

Iseček iz projekta ……………………………………………..

Predlažemo Vladi R. Srbije :

 Predlažemo Vladi R. Srbije, javnim preduzećima, državnim ustanovama, lokalnim upravama i ostalim budžetskim korisnicima, posebnim zakonom propiše:

 • maksimalni broj radnika,
 • način izbora direktora i njegovu stručnu spremu,
 • organizaciju i
 • sistematizaciju radnih mesta.

Svaka lokalna samouprava bila bi obavezna da do kraja 2013 godine, dovede broj zaposlenih radnika u lokalnoj upravi, državnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim budžetskim korisnicima, na broj koji propisuje ovaj zakon.

Sredstva koja bi se uštedela ovim zakonom izdvajaju se na poseban račun, a koristila bi se za sledeće namene:

 • 50% sredstava bi se izdvajalo za podsticanje domaće proizvodnje po principu ortačkog udruživanje države i privrednika u odnosu 50% : 50%, ( ovaj projekat možete pročitati na sajtu www.privrednicisrbije.rs ) a
 • 50% sredstava bi se ulagalo u izgradnju i održavanje infrastrukture, kao što su: putevi, vodovod, kanalizacija, škole, bolnice i druge javne ustanove.

VIŠE NA SAJTU:https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/253-kako-su-politicari-pojeli-300000-radnih-mesta.html

Primer br. 11.

 

 DA LI SU SLOVENCI PAMETNIJI OD SRBA ???

 

-Kad će Srbija imati prosečnu platu 1.004 eura? Za 86 godina!!-

Ovo i ovakvo pitanje moramo postaviti sebi i političarima, jer je u 2015 godini, PROSEČNA NETO PLATA U SLOVENIJI BILA JE 1.004 eura a u SRBIJI 361 euro. Projekat ima zadatak da objasni: zašto je prosečna neto plata u Srbiji 361 euro a u Sloveniji 1004 eura, zašto građani Srbije beže iz Srbije, zašto smo toliko propali, i da pokaže, put spasenja za narod i državu.

Moramo shvatiti, narod i politički lideri, da idemo pogrešnim putem, da vodimo pogrešnu ekonomsku politiku, već 30 godina, i da zbog ovakve ekonomske politike, mladost Srbije beži iz Srbije. ( Po zvaničnim podacima, u poslednjih 25 godina, iz Srbije pobeglo je oko 800.000 građana. Ako na ovaj broj dodamo i decu rođenu u iseljeništvu, onda možemo reći! Za poslednjih 25 godina, iz Srbije se iselilo milion građana. )

ANALIZA PITANJA! DA LI SU SLOVENCI PAMETNIJI OD SRBA???

Analiza br. 1.

Da bi doneli ispravan zaključak, doneli ispravnu ocenu, da li su Slovenci pametniji od Srba, moramo uporediti znamenite Srbe sa znamenitim Slovencima.

Ja sam, iz knjige 100 najznamenitijih Srba, odabrao 5 Srba, 5 svetskih velikan, i uporedio sa 5 znamenitih Slovenaca.

 Odabrao sam ovih 5 znamenitih Srba: Nikolu Teslu, Milutina Milankovića, Mihajla Pupina, Ivu Andrića i Bogdan Maglić i pokušao da nađem 5 znamenitih Slovenaca, koji mogu stati naspram ovih 5 svetskih velikana.

Ja nisam našao ni jednog Slovenca, koji bi mogao da stane naspram ovih pet Srpskih i svetskih velikana, jer ih Slovenija nema. Pa sam na osnovu ove činjenice doneo zaključak !!

VIŠE NA SAJTU: https://www.privrednicisrbije.rs/pocetna-strana/60-naslovna-strana/288-kad-e-srbija-imati-prosenu-platu-1004-eura.html

 

NAPOMENA!

Cilj autora je da podstaknem čitaoce, da oni napišu i objave projekte, koji će biti bolji od ovih naših.

Da pokažem čitaocima, da postoje rešenja za ove naše probleme. DA POSTOJI NADA!!!

Da pokažemo, da građani na izborima treba da glasaju za projekte, a ne za partijskog lidera.

Da pokažemo građanima, da partijski lideri, vlasti i opozicije, ne znaju da rešavaju ove naše probleme. Oni su to pokazali, svi su bili na vlasti i svi su bili loši.

Da pokažem čitaocima, da se moraju boriti za bolje sutra, za svoje potomke, za svoju decu, sebe i Srbiju. Moraju da pišu projekte, kako rešiti određeni problem i da ih objavljuju. Moraju da pišu i predlažu zakone, i da pomoću narodne inicijative, u Skupštini Srbije, bore za njihovo usvajanje.

Moramo više predlagati rešenja problema, a manje protestvovati na ulici. Svi dosadašnji ulični protesti ( 27 mart 1941, Studenski protesti 1968, Ulični protesti devedesetih, Ulični protesti 2000 i ovi današnji ) ništa nisu dobro doneli narodu, ali su zato dobro doneli organizatorima. Zato ulične proteste, kao način borbe protiv vlast, treba promeniti.

Autor ovih projekata ima 64 godine, u penziji je, i veruje da ovi projekti mogu pomoći u pronalaženju puta spasenja. Veruje da će ovaj projekat stići do one, ili onog, koji je hrabar i sposoban da stane na čelo građanskog pokreta SPAS, i da će mu ovaj projekat pomoći da ostvari zacrtani cilj.

POZIVAM VAS DA BUDETE VOĐA GRAĐANSKOG POKRETA SPAS!!!

 

 • Predsednik udruženja građevinskih inženjera Srbije -UGIS i
 • Predsednik udruženja Privrednici Srbije
 • Ing. Vujanović Živojin
 • 069-155-41-22

 

 

 

580b57fcd9996e24bc43c528

twitter-640x330

Mailing lista
Ulaz za članove

Baner1

 

 

Baner2

 

 

Baner3

 

 

baner1

 

 

Baner1

 

 

banerg

 

 

Baner3

 

 

vlasina