alt

 

Poziv privrednicima Srbije !

 

  • Poštovana privrednici i preduzetnici Srbije!

Privredni ambijent, malih i srednjih privrednika, u Srbiji je svakog dana sve teži i teži, nema posla, nema kupaca, nema investitora, nerma radnika, nema pameti. Ne vidi se kraj našim mukama, i ako smo preživeli sve eksperimente takozvanih ekonomskih eksperata.

 

Uzrok naših problema je naopak ekonomski sistem, koji je uspostavila vlast, a koji favorizuje velike privrednike na štetu malih. Veliki imaju jaka udruženja, novac i političare, a mi mali, političarima smo potrebni, samo za vreme izbora kao glasači.

Da bi promenili sadašnju situaciju, potrebno je da se udružimi, jer samo udruženi, organizovani i glasni možemo odbraniti svoje interese. Diskriminacija malih privrednika može se umanjiti, samo izmenama i dopuna postojećih zakona. Te izmene zakona treba da predloži vlada RS skupštini R. Srbije da ih usvoji. To praktično znači, ako mali privrednici žele da zaštite svoje interese, moraju se organizovati i politički.

Ako penzioneri mogu imati svoju stranku, koja štiti interese penzionera u skupštini RS, zašto mali i srednji privrednici nebi imali svoju stranku, koja bi štitila njihove interese. Ubeđen sam da mali i srednji privrednici mogu zaštititi svoje interese, samo ako se politički organizuju i uđu u srpski parlament.

Potencijalno biračko telo postoji, jer u Srbiji ima preko 200.000 malih i srednjih preduzetnika, svaki preduzetnik može ubediti 10 glasača da glasaju za preduzetničke ideje, a  to čini 2.000.0000 glasova ili oko 45 % poslaničkih mesta u skupštini RS.

S obzirom, da su male privrednike  mnogo puta prevarili, i da je kod privrednika prisutno veliko nepoverenje prema političarima, i da bi ovo uspelo, da bi se dobilo poverenje privrednika potrebno je krenuti krajnje pošteno, potrebno je nuditi konkretne ideje, kako rešiti konkretan problem.

Samo sa 5 projekata, koji nude rešenje konkretnog problema preduzetnika, može se obezbediti 10% biračkog tela.

Na primer:

  • Kako rešiti problem nedostatka posla,
  • Kako rešiti problem diskriminacije malih privrednika,
  • Kako rešiti problem ne plaćanja,
  • Kako ukinuti nepotrebna i nelogična zahvatanja novca iz džepova privrednika ( ja to zovem dodatni porez ) kao što su porez za slušanje muzike koji ubira SOKOJ itd.

 

Verujem da moj projekat „ Projekat oživljavanja privrede i preduzetništva u Srbiji „  ukoliko bi se na pravilan način prestavio preduzetnicima i javnosti, na sledećim izborima mogao osvojiti poverenje od 10% birača a to je dovoljno da mali privrednici zaštite svoje interese. Delove ovog projekta možete pročitati na ovom sajtu.

Napomena:

Cilj ovog poziva je, da male privrednike postaknem na razmišljanje o ovoj ideji. Da se organizuju i da tako pomognu sebi i Srbiji. Ako Vi semi sebi ne pomognete, niko drugi vam neće pomoći.

alt

Autor:

Ing Vujanović Živojin

 

580b57fcd9996e24bc43c528

twitter-640x330

Mailing lista
Ulaz za članove

Baner1

 

 

Baner2

 

 

Baner3

 

 

baner1

 

 

Baner1

 

 

banerg

 

 

Baner3

 

 

vlasina